Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Jobba som deltidsbrandman

Som deltidsbrandman har du arbetsuppgifter som sträcker sig över ett brett område. Du kan bli larmad till allt från bränder och trafikolyckor till andra typer av händelser där man behöver hjälp av räddningstjänsten till exempel översvämningar. En av de viktigaste egenskaperna är viljan att hjälpa andra och vara bra på att samarbeta. Som deltidsbrandman kommer du att göra skillnad i många människors liv.

Vi söker deltidsbrandmän till stationen i Älmhult, Liatorp och till stationen i Häradsbäck.

För att kunna arbeta som deltidsbrandman krävs:

  • Du skall vara boende och arbetande inom anspänningsområdet för respektive station, vilket betyder 5 minuter i Älmhult och 8 minuter i Liatorp. Det betyder att du ska vara ombytt och klar på stationen inom anspänningstiden. Arbetar du på stationen i Häradsbäck har du ingen fast beredskap men måste bo i närområdet (cirka 3 kilometer).
  • Du ska ha en god kondition och hälsa för att klara de lagstadgade hälsokraven för brandmän.
  • Du skall ha god simkunnighet där vi använder guldbojen som måttstock.
  • Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper så som samarbetsvilja, lojalitet, social kompetens, praktiskt handlag och förmåga till anpassning vid olika arbetsförhållanden.

Skicka in din intresseanmälan

Kom gärna in med din intresseanmälan innan 24/5 så vi hinner träffas innan semestrar dras i gång.
När vi fått in din intresseansökan bokar vi ett möte för samtal och tester innan vi går vidare i anställningsförfarandet

Om Älmhults kommun

Älmhult är en attraktiv kommun i södra Småland med gräns mot Skåne med drygt 17 000 invånare. Räddningstjänsten är en viktig resurs i kommunens arbete för invånarens trygghet och säkerhet. Vi har räddningspersonal placerad i Älmhult, Liatorp, Häradsbäck och Pjätteryd och även en dagtidsorganisation placerad i Älmhult. Vi är drygt 65 brandmän.

Timmey Falck arbetar som deltidsbrandman

Här berättar han om sitt jobb och hur det går att kombinera med livet i stort. Öppnas i nytt fönster.

Till toppen