Brev till fritidshusägare i Älmhults kommun

Till dig med fritidshus i Kronobergs län!

Under de senaste veckorna har vi dessvärre en fastställd samhällsspridning av coronaviruset i hela Kronobergs län med närmare 600 konstaterade fall. Bedömningen är att smittspridningen kommer att öka under de kommande veckorna, varför alla måste hjälpas åt och göra sitt yttersta för att inte riskera att smittan sprids till utsatta personer och grupper.

Därför är det mycket viktigt att vi inte slappnar av, utan fortsätter att följa
Folkhälsomyndighetens rekommendationer: stanna hemma vid minsta förkylnings- eller influensasymtom, tvätta händerna ofta, håll avstånd till andra (även utomhus), var extra rädd om de äldre och sköra och res inte i onödan. Det är viktigt att vi skyddar dem som har störst risk för att bli allvarligt sjuka/avlida så att belastningen på vården inte blir för stor.

Tänk på att det är allas ansvar att bidra till att hindra spridningen av smitta!

Sveriges regering har uppmanat oss att inte resa längre än 1 till 2 timmar från hemorten, samt att inte resa alls om det inte är absolut nödvändigt.

Till skillnad från våra grannländer har Sverige inte beslutat om ett generellt förbud mot att resa in i landet, utan vädjat att alla ska visa respekt för de riktlinjer som vår regering och våra myndigheter utfärdat. Om ni ändå tänker besöka oss, ber vi er att så långt som möjligt följa dessa regler och riktlinjer.länk till annan webbplats
• Undvik trängsel på offentliga platser.
• Respektera uppmaningarna från Folkhälsomyndigheten; tvätta händerna ofta
och noga med tvål och varmt vatten samt sprita era händer före och efter besök i affärer eller offentliga platser.
• Var noga med att hålla avståndet på minst 2 meter till andra. Detta är särskilt
viktigt när ni exempelvis besöker affärer och liknande. På sådana platser finns
tydliga markeringar på golvet var man ska stå.

Genom att visa respekt för och följa myndigheternas rekommendationer kan vi tillsammans hjälpas åt för att minska smittspridningen och bidra till att situationen normaliseras så fort som möjligt.

Tack för er förståelse och hjälp! Tillsammans klarar vi detta!

Vänliga hälsningar från landshövdingen i Kronobergs län samt kommunstyrelsens ordföranden i; Alvesta, Lessebo, Ljungby, Markaryd, Tingsryd, Uppvidinge, Växjö och Älmhult kommun.

För mer information om Coronasituationen i Älmhult se www.almhult.selänk till annan webbplats